فيسبوك تويتر RSS



العودة   مجلة الإبتسامة > اناقة و فنون > وصفات الطبخ

وصفات الطبخ أطباق رئيسية, وصفات رئيسية, كتب طبخ



إضافة رد
 
LinkBack أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
  #1  
قديم March 6, 2008, 12:55 AM
 
ملف للاكلات المصرية *


بسم الله الرحمن الرحيم


[color=A0522D]أرز السمك البنى

[/COLOR]المقادير :
مقدار من أرز/ بصلة متوسطة و مفرية / زيت / ملح / فلفل أسود / كمون /فصين ثوم مفري

الطريقة :
·يقدح الزيت و يضاف إليه البصل المفرى و يحمر به حتى يصبح لونه بنى غامق
·يضاف الأرز و التوابل و الثوم و يقلب مع البصلة جيدا .
·يضاف الماء و يترك حتى يصل لدرجة الغليان ثم تهدأ النار و يترك حتى ينضج .

المكرونه بالتونه ؛؛؛؛؛<<<<<>>>
المقادير :كيس مكرونه اقلام 500 جرام
علبه تونه قطعه واحده
1/2 كوب من المايونيز
2 فلفل رومى و2 طماطم مقطعين مكعبات صغيره
معلقه من الزعتر ملح وفلفل اسود وشطه حمرا
مكعب زبده او معلقه سمن او زيت
معلقه ثوم مفروم
الطريقه:نسلق المكرونه مع اضافه معلقه من الزيت والملح الى ماء السلق ثم نصفيها
فى طاسه على النار نضع معلقه الزبده ونضيف اليها الثوم المفروم ثم مكعبات الفلفل الرومى ويدبل ثم نضيف الملح والشطه والفلفل الاسود والزعتر بعدها نضع اليها نص كميه الطماطم المكعبات ثم المايونيز وعلبه التونه اول ماتبدى الخلطه تغلى نضيف اليها المكرونه المسلوقه ونحركها وعند الغرف نزينها بباقى مكعبات الطماطم.
<<<<<>>>>> مكرونه بصوص الكارى <<<<>>>
المقادير:
كيس مكرونه
قطع فراخ مسلوقه او لحم او سمك
معلقه زبده
بصله مقطعه شرائح
فصين ثوم مفروم
معلقتين كبار من مسحوق الكارى
ملح وتوابل
الطريقه:نسلق المكرونه ثم فى طاسه على النار نضع معلقه الزبده ثم نشوح فيها شرائح البصل وفصين الثوم وشرائح الفلفل الرومى حتى يصير لونهم ذهبى نضيف عليهم مسحوق الكارى ثم نزود بعض الزبيب (( اختيارى )) نقلب ثم نضيف الملح والبهارات ونزود الخليط بكوب من الماء ثم نضع فيه الحم او الدجاج او السوق المسلوقين ((( كمان هلاضافه اختيارى)) ثم بعد ماتغلى جيدا نضيف عليها المكرونه المسلوقه . ترى تجنن جربوها
<<>>>> مكرونه نج<رسكو <<<<<<<>>>>
المقادير:كيس مكرونه شرايط وممكن اسباجتى عريضه
1/4 كيلو صدور فراخ
1/4 كوب مرقه
1/2 كوب لبن
بصله صغيره مفرومه ناعم
2 معلقه من الدقيق
2 معلقه من السمن
بهارات
وملح وفلفل
الطريقه:
نسلق المكرونه بالطريقه العاديه
ثم نضع البصل فى وعاء على النار مع اضافه السمن ثم نضيف اليه الدقيق ونقلب حتى يبدا لون الدقيق بالتغير نضع اللبن ونحرك سريعها ونضيف البهارات والملح ونحرك حتى يسمك القوام ثم اخففه باضافه المرقهز
فى وعاء اخرنضع ملعقه سمن وعليها معلقه بصل مفروم ومعلقه ثوم ونقلبهم حتى يصير لونهم اصفر نضع صدور الدجاج المقطعه بعد تتبيلها بملح وبهارات ونحرك الفراح لحد ما تتشوح ثم نضع عليها معلقتين من صلصله البشامل الى عملناها قبل ثم نحركها وبعدها نضيف اليها المكرونه المسلوقه ونقلبهم ببعض ونضيف معلقتين بشامل الى المكرونه ثم نضع المكرونه فى صنيه مدهونه ونضع باقى البشمل على الوجه ونضيف على الوجه جبن رومى مبشور او صفار بيضه وتدخلها للفرن 10 دقائق
وممكن تضيفي للفراخ وهى بتستوى معلقه مسطرده (خردل

اسباجتى بصوص البلونيز
المقادير:

كيس مكرونه اسباجتى / 2بصله مفرومه / 1/2 كيلو لحمه مفرومه / كوب من عصير الطماطم / معلقه صلصه طماطم / 2 معلقه كاتشب / 2معلقه زيت / ملح وبهارات وشطه حمرا / جبنه رومى مبشوره

الطريقه :

نسلق المكرونه مع اضافه معلقه ملح وزيت مع ماء السلق وتصفى

فى وعاء على النار نضع السمن والبصل نقلب حتى يصير ذهبى اللون نضيف اللحمه المفرومه والبهارات والشطه ونتركهم علىنار هادئه 10 دقائق الى ان تمتص اللحم كل السائل الى فيها نضع كوب عصير الطماطم وملعقه الصلصه حتى تتعصج اللحمه نضيف الملح والكاتشب ونطفى عليها

فى اناء اخر نضع معلقتين زيت وفوقهم المكرونه ونلفها حتى تلمع بفضل معلقه الزيت تغرف المكرونه ويوضع صوص البلونيز فى منتصف سطح الطبق وترش بالجبنه


>>>>>>>>>>>>>>>>>>> مبكبكه

مكرونه بمكعبات اللحم من الاطباق الشهيره جدا فى ليبيا والى يجربها راح تعجبه موت

المقادير: كيس مكرونه مقصوصه / 1/2 كيلو لحم مقطع مكعبات صغيره / بصله مفرومه / صلصه طماطم / كسبره خضرا مفرومه / ملح وبهارات / ملعقه قرفه ناعمه / ملعقه كركم

الطريقه: يسخن الزيت فى الوعاء ونضع البصل حتى يصبح ذهبى اللون نضيف اليه عصير الطماطم او الصلصه ونقلب مع اضافه التوابل والملح

لما تتسبك الطماطم نزودها ب 3 اكواب ماء ثم نضيف اليها اللحمه لما تغلى نضيف لها نص كميه الكسبره الخضرا ونتركها تستوى اذا احتاجت اضافه ماء زوديها بعد ما تستوى اللحمه ضيفى عليها باقى الكسبره ثم تضيفى المكرونه بدون سلق او تسلقيها نص سلقه قبل وتتركيها لحد ما تستوى المكرونه









الكشري المصري

المقادير:
1كوب عدس اسمر/ 1كوب أرز مصرى/ 4بصلات مقطعة حلقات/ 3حبات طماطم

ملعقة صلصة/ معكرونة مسلوقة/ ثوم مفروم/ ثلث فنجان خل أبيض-فلفل حار أو رومى/ حمص مسلوق
الطريقة:طريقة الكشرى :
يسلق العدس نصف سليق
نحمرالبصل فى الزيت حتى يصبح لونه بنيا ثم ينشل من الزيت ثم
يوضع الارز المغسول على الزيت و معه العدس و يقلبان ويوضع عليهم الملح و يغطى بالماء و يترك لينضج
تشوح المعكرونة المسلوقه فى قليل من الزيت مع الملح و الفلفل الاسود و ذلك قبل التقديم مباشرة
طريقة الصلصة:
1-يدق 4 فصوص من الثوم مع الفلفل و يحمر فى قليل من الزيت
2-تبشر الطماطم بمبشرة البصل و توضع على الثوم مع ملعقة الصلصة
3-يوضع عليهم الخل و الملح و الفلفل و يترك على نار هادئة لحد ما تتسبك

طريقة الدقة:

1-يدق حوالى 4فصوص من الثوم
2-عصير ليمونتين
3-خل - ملح - كمون - فلفل أسود
4-توضع جميع المقادير على بعضها و تخلط جيدا
عند الغرف نضع اولا الارز و العدس ثم يوضع عليه المعكرونة ثم الحمص ثم الصلصة ثم البصل على الوجه و الدقة حسب الطلب
مكرونة فيتوتشينى

المقادير 1/2 كيلو صدور فراخ مخلية
كوب من الويبنج كريم
1/2 كوب لبن
مكرونة شرائط كيس
2 ملعقة كبيرة جبنة موتزاريلا
2 ملعقة دقيق
مشروم
ملح
فلفل
ا
لطريقة
تسلق المعكرونة ثم تصفى
وتسلق الصدور ثم تقطع
ونضع 2 ملعقة زيت على النار ثم نضع المشروم معاه الفراخ المسلوقة والمقطعة مده 2 دقيقة
ثم الدقيق ونضع اللبن ومقدار نصف كوب من الشوربة اللى اتسلقت فيها الفراخ
ونضع الكريمة والملح والفلفل
ثم نضع المعكرونة ونتركها حسب السمك الذى نريدة
واخيرا نضع الجبنه الموتزاريلاشوربه مكعبات اللحم بالحمص:


المقادير:


مكعبات لحم مقطعه / كوب من الحمص مسلوق/نص كوب لسان العصفور / معلقتين زيت/بصله مبشوره /صلصه طماطم /2 بقدونس وكسبره خضرا مفرومين / معلقه بهارات مشكله /ملح و شطه حمرا


الطريقه:

فى وعاء نضع الزيت حتى يسخن نضيف اليه البصل حتى يحمر ثم الفلفل الاسود ثم مكعبات اللحمه وبقلب ونضيف البهارات نتركها 5دقائق مع التحريك ثم نضيف صلصه الطماطم او عصير طماطم نتركها تتسبك بعدها نزودها كوب ماء ساخن تكون مكعبات الحمه دخلت على سوا نضيف نص كميه البقدونس والكسبره اول ما توصل للغليان اضيف عليها لسان العصفور لحد ما يستوى اضيف الحمص المسلوق ثم باقى كميه البقدونس والكسبره والملح والشطه لماتغلى واتاكد ان كل شى استوا افرك عليها معلقه نعناع ناشف واغطيها واطفى النار



شوربه الخضار بالفريك <><><><><><>

المقادير :

2ملعقه فريك مغسول ومنقوع& فاصوليا خضرا & جزر & كوسه
& بطاطس مكعبات & طماطم مقشره ومقطعه مكعبات &بصله متوسطه مفرومه
&عودين بصل اخضر &ملعقتين زيت &ماء او مرقه

الطريقه:

فى وعاء معلقتين زيت ثم نضيف اليهم البصل المفروم وعليه الفلفل الاسود حتى يصبح ذهبى اللون نضيف عليه الخضار المقطع ونحركهم خمس دقائق ثم نضيف البصل الاخضر المقطع نقلب ونضيف مكعبات الطماطم نتركها دقائق ثمنضيف الملح والبهارات و نضيف اليها الماء او مرقه اول ما تبدا تغلى نضيف اليها الفريك ونتركها تستوى

بعد ما تستوى وقبل الغرف فى طبق التقديم انا بضيف عليها معلقه من صلصه البستووووو بتطلع روعه

شوربه العدس ><><><><>


المقادير :كوب عدس اصفر & 1بطاطس & 2جزر & 2طماطم & بصله مفرومه & ثوم مفروم & عود كرفس & ملح وفلفل & ملعقتين زيت & شعريه محمره ( اختياريه)

الطريقه :نضع اناء على النار فيه الزبده ونضيف البصل يتشوح ثم الثوم ثم نضيف اليه البطاطس المكعبات ونقلب جيدا ثم نضيف العدس المغسول ونقلب ثم نضيف الكرفس والطماطم الكعبات ونحرك مع اضافه الملح والفلفل خمس دقائق ونضيف لهم المرقه اوماء مذاب فيه مكعبات مرقه لحد ما يستوى نضربهم فى الخلاط وتقدم ساخنه





المعكرونه
طهى المعكرونة
·يغلى مقدار كاف من الماء و تضاف إليه المعكرونة و ملعقة ملح
·يترك الإناء مكشوفا حتى يتم النضج , و قد تختلف المدة من 20 : 40 دقيقة تبعا لنوع المعكرونة .
·تصفى من ماء السلق و تستخدم ...




معكرونة بالصلصة البيضاء و الجبن









المقادير
:
½ ك مكرونة مسلوقة / 1 كوب ( كريمة ) صلصة بيضاء / 4 ملاعق كبيرة جبن مبشور (رومى أو سيدر أو مودزاريلا ) حسب الرغبة و المتوفر / ملعقة سمن .
الطريقة :
·تغرف المعكرونة فى طبق التقديم على شكل هرمى .
·تصب الصلصة البيضاء فوق المعكرونة و يرش عليها الجبن .
·تقلب المعكرونة أثناء الغرف ...




معكرونة بالكريمة على الطريقة الفرنسية




المقادير :
كالمقادير السابقة + ½ كوب صلصة طماطم
الطريقة :
·تخلط صلصة الطماطم مع الصلصة البيضاء ويضاف إليها الجبت الرومى و تتبل بالملح و الفلفل .
·تضاف المكرونة إلى خليط الصلصة السابق و تقلب معها .
·تغرف فى طبق التقديم و تقدم
__________________
ابوهاجوس 2008
القناص مرعب الحراس 20
هلالي وافتخر
رد مع اقتباس
  #2  
قديم March 6, 2008, 01:10 AM
 
رد: ملف للاكلات المصرية *

الله يخليك انت شكلك طباخ
رد مع اقتباس
  #3  
قديم March 6, 2008, 01:58 AM
 
رد: ملف للاكلات المصرية *

اكيد طباخ تقبل مروري
__________________
ابوهاجوس 2008
القناص مرعب الحراس 20
هلالي وافتخر
رد مع اقتباس
إضافة رد

مواقع النشر (المفضلة)

الكلمات الدلالية (Tags)
للاكلات, ملف, المصرية



المواضيع المتشابهه
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى مشاركات آخر مشاركة
عرض بور بوينت - ضغط العمل وأثرة على العلاقات الأسرية بو راكان عروض البوربوينت 68 January 13, 2012 05:32 PM
الممثلة لوهان في المشرحة advocate قناة الاخبار اليومية 0 January 19, 2008 03:42 PM
استمرار بيع الخليجيين للاسهم في البورصة المصرية بو راكان علم الاقتصاد 4 November 21, 2006 10:05 AM


الساعة الآن 08:01 PM


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2
المقالات والمواد المنشورة في مجلة الإبتسامة لاتُعبر بالضرورة عن رأي إدارة المجلة ويتحمل صاحب المشاركه كامل المسؤوليه عن اي مخالفه او انتهاك لحقوق الغير , حقوق النسخ مسموحة لـ محبي نشر العلم و المعرفة - بشرط ذكر المصدر