فيسبوك تويتر RSS


  #1  
قديم March 22, 2010, 05:20 PM
 
Tongue طريقة عمل فتة الفراخ بالزبادى

المقادير
فرخة كاملة
3 أكواب أرز
5 خبز شامي
2 معلقة كبيرة ثوم مدقوق
1/3 كوب خل
زيت عباد الشمس للقلي
7 علب زبادي
2 معلقة كبيرة سمن بلدي
1/2 كوب لوز
1/2 كوب صنوبر
ملح وفلفل


الطريقة
1- هاتي الفرخة واغسليها كويس وبعد كده اسلقيها، بعد ما الفرخة تستوي أخليها من العظم والجلد وقطعيها شرائح.

2- هاتي الأرز واغسليه، وبعد كده هاتي حلة وحطي فيها معلقة سمنة ومعلقة زيت وضيفي إليهم الأرز وقلبيه معاهم لمدة خمس دقائق.. بعد كده ضيفي إليه شوربة الفرخة.

3- أثناء ما الأرز بيستوي هاتي الخبز وقطعيه قطع متوسطة الحجم وحمريه في الزيت لغاية ما لونه يبقى دهبي وبعد كده حمصيه في الفرن.

4- سخني معلقة سمن فوق نار خفيفة وضيفي إليها معلقة كبيرة ثوم وقلبيهم مع بعض لغاية ما لون الثوم يبقى دهبي، ضيفي إليه الخل وسيبيه لغاية ما يغلي وبعد كده ضيفي إليه كوب مرقة فراخ وسيبيهم لمدة خمس دقائق على النار.

5- اخلطي الزبادي في طبق مع معلقة خل و1/2 معلقة ثوم وملح وفلفل وقلبيهم مع بعض وبعد كده حطيه في التلاجة.

6- هاتي اللوز واغليه في المية لمدة 1/4 ساعة وبعد كده قشريه وقطعيه إلى قطع صغيرة وحمري اللوز والصنوبر كل على حدة.

7- هاتي طبق زجاجي وحطي فيه الخبز المحمر ومن فوقه حوالي 1/2 كوب من صلصة الخل والثوم وبعد كده حطي الأرز.

8- ضيفي قطع الفراخ إلى المتبقي من صلصة الخل والثوم وسخنيهم مع بعض على نار متوسطة لمدة دقيقة علشان الفراخ تتشرب من الصلصة، بعد كده حطيها فوق الأرز وحطي الزبادي ومن فوقه معلقة سمن ساخنة، ورشي على الطبق من فوق اللوز والصنوبر.
رد مع اقتباس
  #2  
قديم March 23, 2010, 03:44 PM
 
رد: طريقة عمل فتة الفراخ بالزبادى

الله يعطيك العافية

لك تشكراتي واحتراماتي
__________________
استغفر الله الذي لآ إله الإ هو الحي القيوم وأتوب إليه
رد مع اقتباس
  #3  
قديم July 27, 2010, 05:56 AM
 
رد: طريقة عمل فتة الفراخ بالزبادى

اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة امبرآطورة الابتسآمة مشاهدة المشاركة
الله يعطيك العافية



لك تشكراتي واحتراماتي

شكراً لمرورك .. تشرفت ..
__________________


هُناك لحظات فى الحياة لا يصمد لها بشر إلا ان يكون مرتكناً إلا الله مطمئناً إلى حماه ..
مهما أوتى من القوة والصلابة والثبات !
ففى الحياة لحظات تعصف بهذا كله ، فلا يصمد لها إلا المطمئنون بذكر الله ،
~ ألا بذكر الله تطمئن القلوب ~


رد مع اقتباس
إضافة رد

مواقع النشر (المفضلة)

أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع


المواضيع المتشابهه
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى مشاركات آخر مشاركة
طريقة طبخ الفراخ بالصور AHD Ashour وصفات الطبخ 0 February 23, 2010 09:27 PM
طريقة عمل الفراخ المحشية ارز AHD Ashour وصفات الطبخ 0 February 21, 2010 12:19 PM
طريقة عمل الفراخ البنية بالصور AHD Ashour وصفات الطبخ 0 February 19, 2010 05:03 PM
طريقة عمل الفراخ المقرمشه ( كنتا كى ) AHD Ashour وصفات الطبخ 1 January 1, 2010 04:45 AM
الفراخ بالسمسم و الزعتر و الليمون من مطبخ roina roina وصفات الطبخ 5 December 30, 2008 04:12 PM


الساعة الآن 01:57 AM


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2
المقالات والمواد المنشورة في مجلة الإبتسامة لاتُعبر بالضرورة عن رأي إدارة المجلة ويتحمل صاحب المشاركه كامل المسؤوليه عن اي مخالفه او انتهاك لحقوق الغير , حقوق النسخ مسموحة لـ محبي نشر العلم و المعرفة - بشرط ذكر المصدر